Grafičke mašine

Mašine za sakupljanje i izradu brošura

Mašina za sakupljanje S8 je zbog kratkog vremena podešavanja optimalna za poslove koji zahtevaju učestalu promenu formata papira. Odvojeno podešavanje količine vazduha za usisavanje i uduvavanje, promenljive brzine rada mašine, omogućavaju perfektno sakupljanje različitih vrsta tabaka hartije.

S8 može raditi u samostalnoj konfiguraciji (8 stanica) ili uz dodatak jedne (16 stanica) ili dve (24 stanice) dodatne kule, ukoliko je potrebno. S8 se može povezati sa mašinama za klamovanje i savijanje FOLDNAK 8 / FOLDNAK 80 / FOLDNAK 100, mašinom za četvrtasto presovanje SP PLUS, ili mašinom za obrezivanje TRIMMER 100, kako bi se formirala kompletna linija za izradu visoko kvalitetnih časopisa-brošura.

Mašine za klamovanje

Povezivanje i heftanje papira se može obaviti sa mašinama za klamovanje, a u ponudi imamo od jednostavnih električnih mašina ECONOMI 25 do mašina sa četiri glave kao što je ORION IV.

Mašine za savijanje tabaka, bušenje i perforaciju

U ponudi postoji i više različitih mašina koje su neophodne za bigovanje, savijanje tabaka, bušenje i perforaciju.

Na slici desno je automatska mašina sa savijanje tabaka CAS 52.

Mašine za sečenje papira

Mašina za sečenje papira MBM Triumph 721-06 LT je hidraulični trimer sa nožem koji se lako podešava na željene dimenzije papira.